Összes bejegyzés

 

Életem egy jelentősebb részét pszichológiával, emberek, csoportok viselkedésének tanulmányozásával töltöttem. Szép időszak volt, de egyben borzasztó is, mert elég sok mindennel kellett szembesülnöm, amivel addig soha nem találkoztam. A szépségek mellett csúnya játszmákkal, manipuláció hegyekkel, függőségekkel futottam szembe, de ezek mind...

Tőkevadászat

2018.01.17

Adódik az egyszeri kereskedő fejében a kérdés: hogyan is tudnék plusz tőkéhez jutni? Elöljáróban annyit azért elmondhatok, hogy csodák igazán nincsenek. :)

Amikor a kereskedő tanonc ráérez a kereskedés ízére és megszületik az elhatározás a fejében, hogy szeretne ebből megélni, akkor adódik a következő kérdése: mekkora tőke kell a tőzsdei kereskedésből megéléshez?

Ahogy az ember elindul a tudatos vagyonépítés útján, úgy megtörténik vele ez-az és persze támadnak vad ötletek is annak érdekében, hogy minél hamarabb elérje az elképzelt célt.

Egy kellően fárasztó karácsonyi rokonlátogatás és öreges szilveszter után szeretek hagyni egy kis kifutást magamnak. Két-három hét is kell ilyenkor, hogy teljesen elfelejtsem a munkámat, a célokat és csak úgy éljek bele a világba, élvezzem a temérdek csodálatos dolgot ami megadatott.

Teltek-múltak a hónapok és dolgoztam a deviza piacon a megszerzett tudással, képességekkel. Szépen megírt kereskedési, pénzkezelési és menedzselési tervem volt, csináltam amit kellett. Több tőzsdéből megélő forex-futures traderrel voltam kapcsolatban, így tudtam, hogy a befektetett munka, idő és energia kifizetődik idővel, csak csinálni kell...