Célkitűzés, mint gerinc

2018.01.04

Egy kellően fárasztó karácsonyi rokonlátogatás és öreges szilveszter után szeretek hagyni egy kis kifutást magamnak. Két-három hét is kell ilyenkor, hogy teljesen elfelejtsem a munkámat, a célokat és csak úgy éljek bele a világba, élvezzem a temérdek csodálatos dolgot ami megadatott.

Már közeledek ezen időszakom végéhez, így egyre többet foglalkoztatnak az újévi tervek.


Az évek során kialakult egyfajta rutin, ami alapján minden éven kicsivel előrébb próbálok lépni, mint az előzőben. A tudatos célkitűzés és a részcélok kitűzése kiemelt fontosságú számomra, ezek adják a gerincét az évemnek.

Három nagy halmazt tartok fenn: családdal kapcsolatos, karrierrel kapcsolatos és egyéni célok.

A családdal kapcsolatos célok közé rakom, ha a férj vagy apa szerepeimben javulni szeretnék, de ide kerülnek a családdal kapcsolatos anyagiakkal összefüggő célok is (felújítás, kisebb-nagyobb beruházások stb.).


A karrieremmel kapcsolatosan főleg a kereskedéssel vannak határozott céljaim, a fókuszt és energiámat főleg erre koncentrálom. Miután itt az alapcélok (mondjuk egy tízmillió dolláros számla kezelése) elég nagyok, így minden évre jól ütemezett részcélokat tűzök ki, mert egyébként agyonnyomna mentálisan az alapcél mérete. :) Egy kis lépés előre még mindig jobb, mint egy hatalmas esés hátra.


Mik az egyéni célok? Minden évben kitalálok valami olyan dolgot, ami kellően nagy kihívás számomra, az emberek csak nagyon kevés hányada képes elérni ezeket, de az anyagiaktól és a családomtól szinte teljesen független. Egy új dolog megtanulása vagy valami igazán nagy dolog teljesítése: például így tanultam meg nagyon gyorsan Rubik kockát kirakni, sakkozni, így lettem Mensa Hungariqa tag és így futottam maratont is.


Szóval itt az új év, lehetőség a jól megtervezett munka folytatására és itt az idő valami igazán nagyot robbantani a kereskedésben is. :)


-Simon Goldman-